Излезе новиот број на училишниот весник Ведрина


Свечена церемонија на проект на УСАИД за меѓуетничка интеграција

На ден 22.04.2015 г. свечено се одбележа успешното реновирање на нашето училиште преку проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието. Присутни гости: претставници од УСАИД и Европската Команда на Американската Војска, партнер-училиштето од Гостивар и претставници од локалната заедница


Учество на СОУ „Богданци“ на Државното првенство во футсал

Од 26-28 февруари 2015г. во Куманово се одржа Државно првенство во футсал (машки) за средни училишта. На првенството учествуваа 6-те најдобри училишта од Р. Македонија.

Пласман на државно првенство за машката екипа во футсал

Во организација на федерацијата на училишен спорт на Р. Македонија (ФУСМ), на 26ти декември 2014г. во Штип се одржа турнир на источниот регион во футсал (машки) за средни училишта.

Родителот е наставник

Во рамките на проектот „Заедничка грижа и правилно насочување на учениците“ беше реализирана активноста „родители-предавачи“, настанот беше организиран со родители стручни во одредена област.

Трка за мир

Учесниците на трката за мирот, која оваа година се организира по 27ми пат, ја посетија и општина Богданци откако ја поминаа границата на Македонија кај Богородица на 30ти Септември во 15:00 часот.

Македоноја без отпад

Во сабота (18.10.2014) во нашето училиште се спроведе кампањата „Македонија без отпад“ која има за цел да допринесе за здрава и чиста животна средина и развивање на свеста кај граѓаните за правилно управување со отпадот.

Поетска вечер

Во знак на пишаниот збор, а со поглед кон есента на 22.10.2014г. (среда) се одржа Поетско-музичка вечер во просториите на училиштето. Учесници на вечерта на поезијата беа професори и ученици кои ги интерпретираа своите необјавени поетски творби.